1183_001v2.jpg

Euromonitor International

1 N Dearborn
36,000 square feet

 

Euromonitor’s vibrant new US headquarters began as a dark, water-damaged storage space in need of significant polish. We worked closely with the global research company and the building on renovations, exposing and restoring brick throughout the space, and opening up two abandoned vertical mechanical shafts as well as three shuttered 40-foot long skylights. Our primary design goal was to highlight the industrial ambiance of the century-old building, engaging the existing architectural elements with the needs of a modern workplace.

The company’s colorful brand identity influenced warm sunset accents, anchored by deep cobalt and greys. Multi-hued corridor graphics were developed alongside Euromonitor’s marketing team, and we balanced their intensity with relatively neutral lounge areas and workspace.  

Gathering spaces positioned below the shafts were dubbed “The Refectory”  and “The Forum.” Planned for versatility, they were designed to hold Euromonitor’s full staff, while taking  advantage of the shafts’ unique verticality. Polychromatic transparent panels pivot around the Forum, creating a saturated screen that separates it from open workspaces. Truly a hidden gem, our design transformed the gritty space into a flexible, functional office full of architectural surprises.

1183_002.jpg
1183_004.jpg
1183_007v2.jpg
1183_005v2.jpg
1183_021v2.jpg
 
1183_006v2.jpg
1183_012.jpg
1183_017.jpg

ARCHITECTURE
$116 psf construction cost (including base building improvements)
Fully branded space
Extensive custom millwork and steel pivot doors
Base building - skylight window retrofits | mechanical shaft refurbishment | engineering systems

FURNITURE
$19 psf furniture cost
Teknion Workstations

PHOTOGRAPHY
Kendall McCaugherty, Hall + Merrick Photographers

2019


Euromonitor.JPG